Solanova-projekt: Vácon 226 panellakást korszerűsítenek

hőszigetelés-250Az épületek az eddig szokásosnál jóval vastagabb, 16 cm vastag hőszigetelést kapnak, az ablakok háromrétegűek lesznek, a fűtési rendszer szabályozhatóvá válik. Lakásonként több mint százezer forintot is spórolhatnak évente a Nagymező utca 47-61. és 63-77. szám alatti lakók a Solanova-projekt keretén belül.

Nagy jelentősége van ennek a programnak Vác életében, hiszen a város lakóinak közel harmada panellakásban él – mondta Fördős Attila polgármester a Solanova-projekt sajtótájékoztatóján. A városvezető hozzátette, hogy a 70-es években épült házakra már ráfér a felújítás.

Szabó István, a Pest Megyei Önkormányzat alelnöke, elmondta:ez nemcsak arról szól, hogy energiamegtakarítást érjünk el, nagyon fontos persze az is, de ez egy jelentős komfortjavulást is jelent, és ez számára egy nagyon fontos eleme volt a projektnek.. Az unió a költségek 60 százalékát állja, a maradék 40 százalékot kell a lakóknak fizetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A 226 lakást érintő felújítást az unió is támogatja, a megyei önkormányzat Újbuda Önkormányzatával közösen mintegy 654 ezer eurót nyert. Ebből Szigetszentmiklóson, Cegléden, Vácon és Budapesten lévő épülettömbök is megújulhatnak. A beruházással az energiaköltségek több mint 70 százaléka megspórolható – írja a pestmegye.hu.

A panelfejlesztés új generációjának nevezte a Bíró Kálmán azt a korszerű technológiát, amellyel megújulnak a váci társasházak. A SOLANOVA nevet viselő program sokrétű, átfogó felújítást jelent. A klasztermenedzser elmondta: az épületek az eddig szokásosnál jóval vastagabb, 16 cm vastag hőszigetelést kapnak, az ablakok háromrétegűek lesznek, a pincefödém és a tetőfödém is hőszigetelt lesz.

A fűtési rendszer szabályozható lesz, és hővisszanyerő szellőző rendszer segíti a pollenszűrést, a melegvíz-ellátást pedig napkollektorokkal oldják meg. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments