Tovább folytatódik a játszótér örökbefogadási mozgalom

Játszótér takarításOktóber 3-án, pénteken került sor a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola és az Ipress Center által idén tavasszal indított váci játszótér-örökbefogadási mozgalom újabb akciójára. A második közös játszótér-takarításon 6 további helyi közösség is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében eddig összesen 11 csoport 14 váci közterületi játszóteret fogadott örökbe.  

Az első, júniusi játszótér-takarításon is résztvevő csapatok: a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola, Ipress Center, Dartmoor Nyelviskola, Ipress Center-Vác felnőtt női kézilabdacsapat és ifjúsági bajnok női együttes) mellett a mostani akció során bekapcsolódott a programba a Kölcsey utcai Bölcsőde, a Fogyatékosok Napközi Otthona, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület, valamint a Fidesz, a Fidelitas és az MSZP váci szervezete is.

Az örökbefogadó csoportok a következő hónapokban az általuk kiválasztott játszótér rendezettségére ügyelnek majd, amelyet ez idő alatt még legalább kétszer, előre meghirdetett időpontokban takarítanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

– Azért csatlakoztunk a váci játszótér-örökbefogadási mozgalomhoz, mert úgy gondoljuk, hogy az egymásra való odafigyelés ösztönzését nem lehet elég korán elkezdeni. Másrészt ez az akció elősegítheti a napközi otthonunkban ellátottak társadalmi integrációját is, amely nagy hangsúlyt kap a tevékenységünk során – nyilatkozta Farkas Lívia, a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének igazgatója.

– Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen kapcsolódnak be a Váci Radnóti Miklós Általános Iskolával közösen indított programunkba. Ez is bizonyítja, hogy a jó példa követőkre talál, és másokat is segítségnyújtásra ösztönöz – mondta el Lakatos Viktor, az Ipress Center ügyvezető igazgatója.
A kezdeményezés a Radnóti iskola saját játszótér-takarító akciósorozata alapján indult idén májusban, keretét a váci Ipress Center nyomdai központ Veled Vagyunk társadalmi felelősségvállalási programja adja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A szervezők továbbra is várják olyan helyi közösségek – például iskolák, családok, szülői közösségek, baráti társaságok – jelentkezését, akik szívesen tennének a váci közterületi játszóterek tisztaságáért. Az akcióhoz a jatszoter.orokbefogadas@ipresscenter.hu címen lehet csatlakozni a kiválasztott váci játszótér megnevezésével. A játszótereken tábla jelzi majd az örökbefogadó közösség nevét, valamint a résztvevők Veled Vagyunk karkötőt kapnak ajándékba. A mozgalomról további, folyamatosan frissülő információk érhetők el az Ipress Center Veled Vagyunk program Facebook oldalán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments