Vácra jön a Ghymes együttes pénteken

ghymesA több, mint három évtizede, 1983-ban alapított Ghymes együttes ad koncertet pénteken Vácott az Őszi Művészeti Hetek keretében.

Az alapvetően népzenét játszó felvidéki zenekar a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán alakult meg a 2011-ben Kossuth-díjjal elismert testvérpár, Szarka Gyula és Szarka Tamás kezdeményezésére. A többféle stíluselemmel vegyített, egyedi hangzást jelentő Ghymes-nek az elmúlt harminc évben tizennyolc önálló albuma jelent meg, melyek közül tíz platina és öt aranylemez lett.

Első népzenei koncertjeiket, táncházaikat a Nyitra melletti Gímes községben rendezett ifjúsági táborban tartották, s innen származik a Ghymes együttesnév. A zenekar munkássága az egyetemes kortárs kultúra kitörölhetetlen részévé vált úgy, hogy értéket teremtett, hordozott és őrzött meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kié a gazos terület: vita az Ambró Ferenc utcai füvekről

Az együttes a most pénteken, 2014. október 10-én a váci Madách Imre Művelődési Központban 19 órakor kezdődő Best of című koncertjén az elmúlt harminc év dalaiból ad válogatást. A remek kikapcsolódást és léleképítést ígérő estre belépőjegyek 2700 forintos áron még kaphatók elővételben a váci Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárában. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments