Öt év után elkapták a brutális vácrátóti rablópárost

rendőrök1Egy 2009 őszén történt támadás gyanúsítottjait fogta el a rendőrség nemrégiben. Két férfit kerestek, akik Vácrátót egyik utcájában, az éjszakai órákban bóját tettek ki az út közepére, így bírtak megállásra egy teherautót. Amikor a jármű vezetője kiszállt, az – akkor még – ismeretlen maszkosok támadásba lendültek – írja a hír24.

Ütni kezdték a sofőrt, majd a segítségére siető utastársát is. Utóbbit az egyik rabló lábon is lőtte. Dulakodás közben az egyik tettesről sikerült letépni a maszkot. Ezután kést rántottak és mindkét áldozatukat megszurkálták, elvették a teherautóban lévő egymillió forintot és elmenekültek. A sérülteket kórházba vitték, egyikük életveszélyes állapotban volt.

Emberölés kísérlete, rablás és testi sértés miatt kellett volna felelniük, ám a rendőrök nem akadtak a nyomukra – egészen mostanáig. A nyomozást 2012 augusztusában függesztették fel, mivel nem tudták azonosítani a támadókat. A közelmúltban azonban újabb információ merült fel a gyanúsítottakkal kapcsolatban, ezért idén októberben elővették az ügyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Kiderült, hogy az egyik lehetséges rabló egy 28 éves budakalászi fiatalember lehet, aki a támadás napján jelentkezett az egyik budapesti kórházban, miután megsérült a keze. 33 éves társát is sikerült azonosítani, a párosra alig egy hete csaptak le a rendőrök, azóta pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments