Vácott minden középiskolában központi írásbeli felvételi lesz

felvételiAz Oktatási Hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák listáját, valamint azt az elektronikus kereső felületet, amelyen a tanulók és szüleik a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói között tallózhatnak. A váciak közül mindegyik középiskola szerepel a listán.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2015/2016. tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel azokba a hozzájuk jelentkező tanulókat.

Az iskolák több mint fele nem tart majd felvételi vizsgát, hanem az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja és veszi fel a tanulókat. Mintegy 487 középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha tehát egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Ezeknek az iskoláknak a listája most került fel az Oktatási Hivatal honlapjára a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2014/2015. tanév) menüpontba.

A közzétett adatok szerint Vácott központi írásbeli felvételi vizsgán kell részt vennie a Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolába, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégiumba, a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumba, a Piarista Gimnázium és Kollégiumba, a Selye János Humán Szakközépiskolába, a Váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskolába és a Váci Madách Imre Gimnáziumba jelentkező nyolcadikosoknak. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments