Kamarai előadás lesz Vácott a vagyonosodási vizsgálatokról

PMKIK2007 óta egy új szóösszetétellel kellett megismerkednünk, amikortól kezdve az adóhivatal egy új, elsősorban vállalkozó magánszemélyeket érintő vizsgálati programot állított össze, és kezdett jelentős mennyiségben végre is hajtani. Ez volt a vagyonosodási vizsgálat

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervez a kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői számára Vácott december 10-én szerdán 10 órakor az ipartestület székházában. Az előadás célja, hogy minden résztvevő számára egyértelmű legyen hogy miről szól valójában egy vagyonosodási vizsgálat, milyen munkamódszerrel dolgozik az adóhivatal, melyek az alapvető hibák, amelyeket a vizsgálat alá vontak elkövetnek, milyen lehetőségünk van, ha már elkezdődött ellenünk a vizsgálat, mit tegyünk, ha még nem kezdődött meg, de úgy érzik, hogy nem látnak tisztán, hogy jól csináltak-e mindent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Jellemzően a KKV szektor vállalkozásainak azon tulajdonosai váltak célponttá, akik napi szinten részt vesznek a vállalkozásuk munkájában. Közel 100 ezer fő megtapasztalhatta már ennek a típusú vizsgáltatnak a mélységeit és a lehetséges buktatóit. Az ellenőrzéseket követően az átlagos megállapítás és befizetendő bírság összege a korábbi 10-13 millió forint/főről, mára elérte a 20 millió forintot.

Tagi hitel, ingatlan, ingóság vásárlás, elfajuló üzleti viták, egy elhagyott házastárs, vagy csak egy irigy „jóakaró” szomszéd, és kezdődhet a vizsgálat.

Annak ellenére, hogy az adóhivatal számára ma ez már egy „rutin vizsgálatnak” számít, nagyon sokan még mindig keveset tudnak arról, hogy hogyan is zajlik egy ilyen hosszadalmas ellenőrzés. Érdemes-e, kell-e felkészülnünk rá, vagy inkább struccpolitikát folytatva dugjuk a fejünket a homokba és reménykedjünk, hogy nem kerülünk az adóhivatal látómezőjébe…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A váci rendezvény előadói Demeter Szilvia és Zsolt szakértők. A belépés nem ingyenes, rendezett PMKIK-i önkéntes tagság esetén bruttó 5.000, nem PMKIK-i tagoknak (regisztrált vállalkozások!) bruttó 10.000 forint. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments