Most jön a hó, szilveszterkor meg sok lesz a napsütés

időjárásVasárnap délnyugat felől egyre nagyobb területre terjed ki a havazás, északkelet lehet kivétel. Többfelé várható hófúvás, nagyobb hótorlaszok is kialakulhatnak az erős, viharos északi-északkeleti szélben. A nyugati, délnyugati és a déli tájakon várható a legtöbb hó, itt néhol 20 centi felett eshet. Nappal +2, -4°C várható – írja az Időkép.

Hétfőn felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de kezdetben keleten, délkeleten még szállingózhat a hó, nappal pedig elszórtan egy-egy hózápor, északnyugaton hószállingózás kialakulhat. A többfelé viharos északias szél hófúvást okozhat. Nappal is fagyni fog.

Kedden a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, hózáporok, a Dunántúlon intenzív hózáporok is lehetnek. Szeles marad az idő. Hajnalban többfelé -10°C alá csökkenhet a hőmérséklet.

Az év utolsó napján sok napsütésre, de fagyos időre készülhetünk, hajnalban többfelé mérhetünk -15°C körüli értéket. A szél veszít erejéből, így szilveszter éjjelén is kemény fagyra kell számítani: a derült időben, gyakori lehet a -15°C körüli hideg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments