Szilveszter éjjelén Piramis koncert lesz Vácon

Piramis EgyüttesAz év  utolsó városvezetői sajtótájékoztatóját tartotta meg szerdán Fördős Attila polgármester, Pető Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármesterek. A reggeli tájékoztatón több téma is szóba került, többek között az I. világháborús emlékmű munkálatai, a térfigyelő kamerák ügye és a kulturális programok is.

Először Fördős Attila beszélt az I. világháborús emlékmű elhelyezéséről. Mint mondta: az első ütem lezárult.

– Az I. világháborús emlékmű első üteme az alapozási eljárás befejezése volt. A második ütemben a tegnapi nap folyamán a beszerzési eljárás keretében kiválasztottuk azt a céget, amelyik megépíti a betonstruktúrát, mely már ebben az évben elkezdődik és az időjárás függvényében várhatóan jövő év elején el is készül – mondta. Hozzátette: a talapzat a későbbiekben márvány borítást kap majd, ezt a jövő évi költségvetésbe betervezik. Kiemelte: a kivitelezés költsége a korábbi tervekhez képest jóval kevesebb – előreláthatólag a negyede – lett, így közel 35 millió forintot fordítanak majd a munkálatokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Korábban sok kritikát kapott a város, hogy nincsen elég érdekérvényesítési erő. Most a polgármester elmondta: 9,5 millió forintot nyert a város pályázaton kamerák létesítésére. A pályáztatás lezajlott, a beszerzés után a telepítés elkezdődik. A második ütemben egy üzemeltetési rendszer kiépítése kezdődik meg a rendőrség épületében, amely egy megújult adatrögzítéssel fog történni.

Pető Tibor alpolgármester a két hete átadott Flórán utcai rendelőről beszélt. Elmondta: több tíz éves adósságát dolgozta le a város, amivel tartozott a lakosoknak. Az épületet nagy megelégedettséggel vették birtokba az egészségügyi szolgáltatók – hangzott el.

– A legutóbbi testületi ülésen a költségvetés tárgyalásánál 330 millió forint állami, úgynevezett ÖNHIKI támogatást kellett szétosztanunk a büdzsében. Ez alátámasztja – a korábbi kritikákkal szemben -, hogy a város megítélése állami szinten megfelelő – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A Kosdi úti körforgalom kivitelezéséről és a színes kulturális programokról beszélt Mokánszky Zoltán.

– A körforgalom kivitelezésének összege 186 millió forint. Annak ellenére azonban, hogy nincsen  meg rá a fedezetünk és nem kapunk rá állami támogatást sem, elkezdtük a kivitelezését. Eddig elkészült a csomópont két oldalán a járda. A jövő évi költségvetésben a munkákra 20 millió forintot fogunk elkülöníteni és a körforgalom középső részét csináltatjuk meg – mondta.

Az elkövetkező hetek kulturális programjait is ajánlotta a polgárok figyelmébe az alpolgármester. A főtéren, a művelődési központban és a színházban is számos rendezvénnyel várják a látogatókat. Idén is lesz szilveszteri buli a Március 15. téren. Este nyolc órától már programokkal várnak mindenkit, éjfél után pedig fellép a Piramis együttes (képünkön). (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments