Vác-alsón sok az utas, de a vonatok nem fognak megállni?

vasútállomás - utasok szállnak fel az átépítéskor a vonatra-700Kivették a menetrendből a zónázó vonatok alsóvárosi megállását – terjedt el a hír a leglátogatottabb közösségi oldalon. A hamarosan életbe lépő új beosztás szerint visszaáll a korábbi rend és a vonatok egy jelentős része a budapesti indulás után majd csak a nagyállomáson áll meg – írják.

„A napi több száz, a Vásártér mellett parkoló autó jelzi annak ésszerűségét, hogy a Vácot a fővárossal összekötő vasútvonalon a gyors és kényelmes utazást biztosító zónázó vonatok menetrendjében több hónapja szerepel azok Vác-alsóvárosi megállása is. Nos, úgy tűnik, ezt az illetékesek semmibe veszik, és a december 14-én életbe lépő ideiglenes menetrendből törölték a zónázók itteni megállását. A lokálpatrióták nem csupán tiltakoznak az alsóvárosiak érdekének lenullázása miatt, hanem érdemi lépéseket is tesznek a terv ellen” – olvasható a Vácért Lokálpatrióta Egyesület értékelésében, amelyet szintén a Facebookon olvashatunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A központban lévő állomás felújítási munkálatai során nagy számú parkolóhelyet is kialakítanak, de tény, hogy ha nem állnak meg a vonatok Vác-alsón, akkor az átadás után rendelkezésre álló kapacitás kevés lesz, s a belváros zsúfoltsága nem fog csökkenni számottevően. A MÁV azonban állam az államban, egy akkora, bürokratikusan működő szervezet, hogy egy ilyen, néhány ezer embert érintő döntés nehezen talál utat a megoldásig.

Mindeddig a váciak csak kisebb tiltakozó akciókat szerveztek, nagyobb összefogásra nem került sor. A lokálpatrióták – akiknek vezetője, Ferjancsics László legutóbb listán bejutva önkormányzati képviselő lett – már megtették az első lépéseket, és az illetékes szakbizottsághoz fordulnak, illetve kérik a polgármestert, hogy kezdjen egyeztetéseket a vasúttársasággal. Félő azonban, hogy erős civil támogatás nélkül most sem hallatszik el majd az érintettek szava a döntéshozókig. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments