Az idióta vandálok a váci bicikliúton jártak

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMegrongálták a biciklis pihenőhelyeket Vácon. Az első károkat a vandálok december végén okozták, míg a napokban egy újabb információs táblát tettek tönkre. A Tourinform Iroda 2014-ben adta át a Duna-parti pihenőket, melyek kapcsán az önkormányzat a tavalyi év végén a Kerékpárosbarát város címet is elnyerte. Az ügyben nyomoz a rendőrség.

December végén történt az első rongálás, amikor is ismeretlen személyek három kerékpáros pihenőhely tábláiban is kárt tettek. Aztán a napokban ismét jött a fekete leves, egy újabb pihenő esett a vandálok áldozatául – írja az ES tévé honlapja.

A kerékpár tárolókat és a padokat a hozzájuk tartozó információs táblákkal együtt 2014 első félévében adta át a váci Tourinform Iroda a Duna-parton. A fejlesztések európai uniós forrásokból valósulhattak meg. Papp Ildikó irodavezető értetlenül áll a történtek előtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

– Ezek a táblák azért jöttek létre, hogy a kerékpárúton közlekedő turisták, illetve a város iránt érdeklődők tájékozódni tudjanak arról, hogy mi minden szépséges érték van a városunkban. És megdöbbenve tapasztaltam, hogy van, akinek ez nem érték – mondta Papp Ildikó..

Összesen hét darab információs tábla került ki a kerékpárút vonalára, ezekből mindössze három maradt teljesen ép. A korábban megrongált táblákat és tartó elemeket a Tourinform Iroda már eltávolíttatta, a legutóbb tönkretett pihenőhelyet is mielőbb balesetmentessé teszik. Egy-egy ilyen táblának a hozzá tartozó állvánnyal körülbelül 100 ezer forint az értéke, így ezek pótlása a kivitelezés miatt is időbe telhet.

A károk miatt a Tourinform Iroda vezetője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az ügyben a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást rongálás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

5 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments