Fenyőfák: szombaton már gyűjtötték, két hét múlva megint

fenyőfa a kuka mellett-250A Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft statisztikai adataiból az derül ki, hogy tavaly a háztartásokból 330 tonnával több szemét került a kukákba, mint egy évvel korábban.

Még ennél is nagyobb mértékben, több mint duplájára nőtt a lomtalanítások során begyűjtött hulladék, 2014-ben összesen 450 tonna lomot szállítottak el és másfélszeresére nőtt a zöldhulladék mennyisége is egy év alatt. Az év első nagyobb akcióját idén is a karácsonyfák begyűjtése jelenti – írja a városi televízió honlapja.

A városi hulladékgazdálkodó első ízben most szombaton kezdte begyűjteni a szeméttárolók mellé kihelyezett karácsonyfákat, majd két héttel később újra körbejárnak a kukásautók, hogy elszállítsák a még megmaradt tűlevelűeket.

– Rendes kukásautóval megyünk körbe és ugyanoda kell kitenni a karácsonyfákat, ahová a zöldhulladékot rakták az év közben. A karácsonyfa is kikerül a komposztáló telepre, de a fenyőfa teljesen másfajta, mint a lombhulladék, ebből savanyú földet tudnak készíteni, ami egy speciális talaj, bizonyos növények kifejezetten a savanyú talajt szeretik – mondta dr. Filó András ügyvezető igazgató a tévének nyilatkozva. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments