Kutyatartók figyelem: Vácon is összeírják az ebeket

kutya_2Vác Város Önkormányzata ebösszeírást végez önbevallásos alapon a közigazgatási területén tartott ebek kapcsán – írja Deákné dr. Szarka Anita jegyző a lapunkhoz eljuttatott felhívásban.

A törvény
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. Törvény (Átv.) 42/B.§ (1) bekezdése alapján a tartás helye szerinti illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Elektronikus nyilvántartás készül
A hivatal a begyűjtött adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a kért adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az összeírásról
Az önkormányzat 2015. évben a Vác közigazgatási területén tartott ebek kapcsán összeírást végez. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik.
A bevalláshoz szükséges formanyomtatvány az alábbi pontokon vehető át:
– váci állatorvosi rendelőkben
– polgármesteri hivatal portáján (2600 Vác, Március 15. tér 11.)
– letölthető elektronikusan a vac.hu honlapról
Kérjük az „Ebösszeíró adatlapot” kitölteni, és az alábbi lehetőségeket kihasználva a hivatal címére visszaküldeni szíveskedjenek:
– levélben, postai úton (2600 Vác, Március 15. tér 11. Főmérnöki Iroda);
– a polgármesteri hivatal portáján található gyűjtőládába helyezve.

Az ebösszeíró adatlapot az oltási könyv alapján kell kitölteni. Fontos, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni.

Az ebösszeíró adatlapok leadási, illetve postára adási határideje: 2015. február 28.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás naprakész legyen, a változásokat (elhullás, lakcímváltozás, új állat érkezése) az összeírást követően is kötelesek a hivatal felé írásban jelezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az ebösszeírásban  a mikrochippel ellátott, és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi és a helyi nyilvántartásban már szereplő illetve időközben elpusztult ebet/ebeket is be kell jelenteni!
Segítőkész együttműködésüket köszönjük – írja végezetül felhívásában a város jegyzője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments