Teljes látogatási tilalom a váci Jávorszky Ödön Kórházban

influenza-590x503Az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt a mai naptól, január 23-án péntektől a Jávorszky Ödön Kórház minden osztályára kiterjedő látogatási tilalmat rendeltek el. A tilalom visszavonásig érvényes.

Mint a Váci Napló mai, pénteki számában megjelent cikkünkben is olvashatják, az influenza egyelőre feltartóztahatatlanul nyomul Európában, közelít Váchoz is, ahol egyre több a z influenzához hasonló tünetekkel jelentkező beteg a háziorvosi rendelőkben.

Magyarországot is elérte az influenza, de Vácon még nincsen járvány – tudtuk meg dr. Míves Mónikától, a Vác Járási Hivatal Népegészségügyi Intézetének vezetőjétől. A tisztifőorvos lapunknak szerdán elmondta: bár járvány nincsen, többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

olvasd el3Az ÁNTSZ figyelőszolgálata szerint az orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban az előző heti 3700 fővel szemben január 5-11. között háromszor több, azaz 11.700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek 12,7 százaléka gyermek, 44,1 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 29 százaléka, 14,2 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Pest megyében ez a szám  egy hét alatt a háromszorosára nőtt, ami jelzi: jön az influenza! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments