Harrach Péter vagyonnyilatkozata: semmi meglepetés

Harrach PéterVasárnaptól nyilvános az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata. Aki bogarászni akar ezek között, az a parlament honlapján megtalálja a részletes információkat.

Az országos média már alaposan kivesézte az ismert politikusok vagyoni helyzetét. Többen is látványosan gazdagodtak, másoknak csökkent a vagyona. Vác és a térség országgyűlési képviselője, Harrach Péter a többiekhez képest szerényebben él – ez derül ki az adatokból.

A január végéig benyújtott vagyonnyilatkozata szerint Harrach Péter egyebek között tulajdonosa egy budapesti 76 négyzetméteres társasházi lakásnak, amelyet 1988-ban vett, emellett Tahitótfalun is rendelkezik egy 2011-ben vásárolt családi házzal, amelynek csak fele részben tulajdonosa.

A képviselő még 1969-ben jutott hozzá Budakeszin egy zártkerti ingatlanhoz, amelyen egy kicsi, mindössze 12 négyzetméteres épület is áll. Kisnémedin egy osztatlan közös tulajdonban lévő erdőben van tulajdoni része, ehhez ajándékozással jutott 2000-ben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Harrach Péter vagyonnyilatkozata szerint nincs saját autója, sem értékpapírban elhelyezett megtakarítása, sem egyéb befektetése – egyáltalán semmilyen számottevő megtakarítása. De adóssága sem – ez derül ki az adatokból.

Városunk képviselője jövedelemmel csak mint országgyűlési képviselő rendelkezik, más forrásból nem kap fizetést, vagy egyéb juttatást. Gazdasági társaságokban sincs semmilyen érdekeltsége.

Tavaly az országgyűléstől vagy saját pártjától kapott néhány mobiltelefont – ezek közül a legdrágább valamivel több mint 60 ezer forintba került -, egy laptopot kiegészítőkkel, s feltüntette nyilatkozatában az ingyenes irodahasználatot is.

Harrach Péter a törvényi előírásoknak megfelelően a sajátjához csatolva határidőre leadta felesége, Harrach Péterné vagyonnyilatkozatát is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments