Hegedűt adományozott egy tehetségnek a váci Rotary Club

Rotary Club VácA Rotary mozgalom alapvető célja az élet minőségének javítása, ennek egyik jellemző megnyilvánulási formája az emberbaráti segítség. A világszervezet tagjai fontosnak tartják a hátránnyal élők gyámolítását, és a segítségnyújtást ahhoz, hogy minden ember lehetőségei, képességei kibontakozhassanak.

A Rotary Club Vác a megalakulása óta eltelt 12 év alatt többször támogatott olyan intézményt, ahol hátrányos helyzetű gyermekek élnek, tanulnak. Ajándékozott a klub fazekas korongot és égetőkemencét a sérült gyerekek fejlesztése érdekében, finanszírozott diákétkezési programot, és hozzájárult sérült fiatalok sportolási, kulturális lehetőségeinek megteremtéséhez.

A tehetséges fiatalok képzési esélyeinek kiegyenlítését szolgálta az a két projekt, melynek eredménye a váci Bartók Béla Zeneiskola, valamint a szobi zeneiskola hangszerállományának frissítése volt.

Február 12-én egy újabb állomásához érkezett ez a sorozat, amikor a Rotary Club Vác a zenei szakközépiskola egy tanulóját segítette hozzá egy a fejlődéséhez megfelelő színvonalú hegedű használatához. A képző intézmény számára adományozott hangszer beszerzését a Rotary International pályázatán elnyert 910 dollár tette lehetővé a váci klubnak. A Rotary Club által ajándékozott hegedűt elsőként Csukárdi Rajmund használhatja, az ő rendelkezésére áll zenei tanulmányai idejére, ami bizonyosan nagy segítséget jelent fejlődéséhez és tehetségének kibontakozásához.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A váci Rotary Club jelenleg is több projektötleten dolgozik. Amint előrelépés történik valamelyikben, azonnal beszámolnak róla.(Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments