Nem szűnik meg, csak átalakul: lesz szociális támogatás

szocialis-gondoskodasNem szűnnek meg a szociális támogatások, csak új nevet kapnak – ezzel is jellemezhetnénk az elmúlt hónapok híreit, hiszen sok helyen arról írtak, hogy megszűnnek a segélyek. A jövedelemkompenzációt biztosító támogatások átkerülnek járási hatáskörbe, míg a kiadáskompenzáló támogatások az önkormányzatoknál lesznek igényelhetők.

– A segélyezés most már kétféle szempont alapján lesz megosztva. A jövedelemkompenzációs támogatásokat a járások fogják száz százalékban biztosítani, míg a kiadáskompenzáló, megélhetési, szociális támogatásokat az önkormányzat biztosítja majd – mondta kérdésemre Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője. Hozzátette: az önkormányzatoknak február 28-ig rendeletet kell alkotniuk arról, hogy milyen támogatásokat, milyen feltételekkel és hogyan fogják biztosítani.


Mohácsiné Dim Rita azt is elmondta, hogy bár meg fog szűnni a méltányos ápolási díj, mivel az kivezetésre kerül a szociális törvényből, de Vác Város Önkormányzata más néven, rendszeres települési támogatásként fogja tovább folyósítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

A teljes cikk a Váci Napló 5. lapszámában olvasható. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments