Öt év után újraindultak a nagy-hideghegyi sífelvonók

Nagy-Hideghegy sípálya-250Öt év szünet után, az elmúlt napok jelentős havazásának köszönhetően január 31-től, szombattól ismét működnek a síliftek Nagy-Hideghegyen, ahol géppel előkészített három pálya és három tányéros sífelvonó várja a sportbarátokat.

Természetesen működik a turistaház és az étterem. Üzemelni fog a Magas-taxi réten a tanuló sípálya és sífelvonó. Kezdő sízőknek, gyerekeknek ideális, kezelt tanulópálya – számol be a hírről a sielok.hu.

Nagy-Hideg-hegyen 3 tányéros sílift és 4 kezelt pálya várja a haladó sízőket és boardosokat: egy nehezebb és egy könnyebb északi pálya, és két könnyebb (piros-kék) déli pálya.

A rét és a turista utak kiválóak sífutásra és túrázásra a Csóványosig. A turistaházban kandalló fűti a melegedőt. Hideg büfé házi disznóságokkal (kolbász, abált és sült szalonna, disznósajt, töpörtyű, májas…), házi szendvicskrémes szendvicsek, kézműves-lekváros kalács, teák, kakaó, kávé várja a megéhező sportolókat, túrázókat. A hideghegyi házban a mindig sláger babgulyás és sztrapacska mellett többféle meleg étel várja a túrázókat, sportolókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

Megközelítés: Szombat reggel 8:07-kor a Nyugatiból induló vonattal Kismarosig, onnan busszal Királyrétre reggel 9:10-re lehet eljutni. Autóval parkolni lehet Királyréten, vagy a Nagy-Hideghegyhez 4 km-rel közelebb fekvő autóparkolóban. Reggel 9 órától két, igény esetén három síbusz folyamatosan szállítja Királyrétről, illetve az inóci bánya alatti autóparkolótól a sízőket, kirándulókat a hegyre. Viteldíj Magas Taxig 500 Ft, Hideghegyig 750 Ft.

Hideghegyen a napijegy 4000 Ft (ez érvényes Taxon is) félnapos bérlet 3000 Ft-ért válható, 12-16 óra között érvényes. Gyermekeknek (14 éves korig) a napijegy 3000 Ft, a félnapos jegy 2000 Ft. Taxon a napijegy 2500 Ft, gyermekeknek 2000, a félnapos jegy 2000, illetve 1000 Ft.

Szánkózni Hideghegyen a mély hó miatt nem lehet, Magas-Tax környékén, illetve az autóparkoló környékén (420 m magasság) vannak szánkózásra is alkalmas területek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Nagy-Hideghegyen a decemberi ónos eső következtében a két északi pálya alsó része a rádőlt erdő miatt le van zárva. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments