Salzburgban lopták el az autót, Fóton találták meg

fóti rendőrök az ellopott autóról-250Ausztriában is híre ment a magyar zsaruk éberségének. Egy Salzburgból ellopott gépkocsit olyan gyorsan megtaláltak Fóton, hogy semmi sem hiányzott belőle. A Mercedest január 13-án visszaadták 90 éves osztrák tulajdonosának.

Az idős osztrák férfi tavaly december 25-én reggel vette észre, hogy éjjel betörők jártak salzburgi házában, garázsából ellopták a Mercedesét. Aznap kora délután Fóton járőröztek a Dunakeszi Rendőrkapitányság zsarui.

Kézsmárki Róbert zászlós, körzeti megbízott és Stetner Péter Zsolt törzsőrmester, járőr fölfigyelt rá, hogy a vasútállomás elhagyatott parkolójában egy jó állapotú, osztrák rendszámú Mercedes áll, és két férfi ólálkodik körülötte – számol be a nem mindennapi esetről a Zsaru Magazin.

– Feltűnt, hogy alulöltözöttek voltak az autóhoz képest – emlékezett a törzsőrmester. – A járőrkocsi láttán egyikük elhajított valamit a sínek közé. Igazoltattuk a besztercei A. Sz. Attila (22) román állampolgárt és 38 éves fóti társát, ruházat-átvizsgáláskor a fiatalabb férfinál eurót és ékszereket találtunk. A Mercedes zárva volt, azt mondták róla, egy Ausztriában dolgozó romániai ismerősüké, aki a vasútállomásról hazautazott, de nyitva felejtette az egyik ajtót, ezért őket kérte meg, hogy az ajtógomb lenyomásával zárják be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– Történetüknek ellentmondott, hogy az utastér fel volt forgatva – vette át a szót a zászlós. – Kollégám körülnézett a sínek között, és megtalálta az autó eldobott slusszkulcsát, valamint szétszórt német nyelvű feljegyzésekre, névjegykártyákra és térképekre bukkant a töltés oldalában.

A zsaruk lekérték az autó adatait a nyilvántartásból, és kiderült, az osztrák hatóságok körözik. A zsaruk elfogták és előállították a két férfit a kapitányságra. Kihallgatásán A. Sz. Attila beismerte: Salzburgból ő lopta el az autót, majd meg sem állt vele Fótig. A nála talált ékszerek eredetéről nem nyilatkozott, a rendőrség vizsgálja, honnan származhatnak, a salzburgi sértett ugyanis nem ismerte fel őket. A. Sz. Attila ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság 2014. december 27-én elrendelte előzetes letartóztatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Mercedest január 13-án Dunakeszin vette át a tulajdonosa, aki egy osztrák lapban megjelent cikkel kedveskedett a magyar zsaruknak.

– Az újságcikk az autója megtalálásáról szól – mutatta a fénymásolatot Durjánné Kelemen Margit alezredes, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. – Az idős férfi elmondta: aludt, amikor házában a betörő kihúzta az éjjeliszekrény fiókját, és kiborította. Ez lett gyanús neki reggel, utána vette észre, hogy garázsából eltűnt a kocsija. Boldog volt, hogy nemcsak az autót, hanem a csomagtartójában tárolt sporteszközeit is visszakapta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments