Váciak, figyelem: fokozott ellenőrzés lesz a közutakon!

rendőrségi közúti ellenőrzés-370A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el február 6-án pénteken 13 órától vasárnap 24 óráig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Vácott és környékén is több rendőrrel találkozhatnak ez alatt a polgárok.

A fokozott ellenőrzés célja a megye területén történő balesetek (halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó) megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják – olvasható a rendőrség honlapján..

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nyílt nap és előkészítő foglalkozások a Karolina iskolában

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!