A váci Fehér Lili nyerte a Dunakanyar Hangja énekversenyt

Fehér Lili győztes Dunakanyar Hnagja 2015Fehér Lili 19 éves váci lány nyerte meg a VI. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyt. Lili mellett több váci induló is volt, akik közül Grubits Blanka (17) – a váci Gyémánt Musical Stúdió növendéke – különdíjas elismerésben részesült, továbbá a 18 döntős között állhatott színpadra Vanderlik Bori (13), Kuskó Adél (14) és Hevesi Eszter (11) váci énekes tehetségek is.

A korábban Vácról indult versenyt immáron harmadik alkalommal Dunakeszin rendezték meg a József Attila Művelődési Központ színháztermében, Dunakeszi Város Önkormányzatának támogatásával. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényre ezúttal is az ország minden pontjáról érkeztek kicsik és nagyok egyaránt, hogy megmutathassák tehetségüket, éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy idén először külön kategóriában díjazzák a gyermekeket.

​Mint azt Wernke Ádám és Loksa Levente szervezők elmondták: nagyon örülnek annak, hogy Dióssi Csaba polgármester nagy szeretettel áll mindig a tehetségkutató rendezvény mögé, családjával mindig jelen vannak és végig izgulják ők is a versenyt, sőt a polgármester külön ajándékkal is kedveskedik a résztvevő énekeseknek. Idén a győztes Fehér Lili mellett Török Blanka (19) kapta Dunakeszi különdíját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A szervezők az eddigi legsikeresebbnek értékelték az idei versenyt, hiszen amellett, hogy színvonalban is sikerült nagyot fejlődniük az elmúlt évekhez képest, ezúttal olyannyira telt házas volt a rendezvény, hogy még a színházterem karzatát is meg kellett nyitni a vendégek előtt. Több televíziós stáb is jelen volt az eseményen; a helyi sajtó munkatársai mellett még a Mohácsi TV és az országos nagy tehetségkutatók szerkesztői is képviseltették magukat. (Mint ismeretes, az X-Faktor idei 3. helyezettjére, Benjire és 2012-ben Kováts Verára is a Dunakanyar Hangján figyeltek fel a szerkesztők.) 

A szombati döntőt a verseny legidősebb indulója, a veresegyházi Földvári Sándor (65) énekes nyitotta meg, akit a hatalmas tapsvihar után a Dunakeszi Nyugdíjas Klub elnöke, Terbe Józsefné, Csöpi néni külön köszöntött a színpadon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Dunakanyar Hangja 2015 győztesei a színpadon-700Azt est folytatásában a döntősöké volt a főszerep. A közönség az énekesek bemutatkozó videóját egy hatalmas ledfalon kivetítve nézhette végig, és a produkciók alatt is csodálatos színvilágú háttérvilág volt látható. A hang- és fénytechnikát a váci Ray-X és a dunakeszi VisionTeam csapata profi módon állította össze, így a közönség egy igazán élvezetes műsort láthatott.

A zsűri tagjai: Galambos Dorina, Farkas Pál, Toldi Tamás és Csordás Tibi a 18 énekes meghallgatása után elvonult összesíteni a pontszámokat. Ez idő alatt a közönség a Györkös Eszter által vezetett dunakeszi akrobatikus rock’n roll tánciskola növendékeinek bemutatóját élvezhette, valamint színpadra állt Sulyán Hanna énekes, aki a nemrégiben elkészült dalát először adta elő nagyszínpadon. Az előző évek Dunakanyar Hangja győztesei is szerepeltek, így Nagy Nóri, Kádár-Szabó Bence, Kováts Vera és Benji is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A zsűri döntése értelmében az alábbi rangsor alakult ki:

1. Fehér Lili  (19) Vác
2. Horváth Timi  (17) Alsónána
3. Szerémy Dániel  (25) Enying
Különdíjas: Grubits Blanka  (17) Vác

Gyermek kategória nyertesei:

1. Molnár Alíz (12) Sándorfalva
2. Boda Izabella  (13) Nyíregyháza
3. Oláh Szandra  (12) Nógrádszakál  
Különdíjas: Keresztfalvi Bence  (10) Borsodnádasd 

Az eredményhirdetés után a díjátadás következett. A nyertesek számos értékes ajándékkal gazdagodhattak. Nyereményt ajánlottak fel: SMILE palacsinta, Aphrodite Hotel Göd, KidsOasis, Z – fény és hangstúdió, Part Caffe étterem, Pléh Csárda, Frupka sült tea, X1 Fitness, GymCity Office, Gombai Cukrászda, Filepp Richárd, Burger House, Optic World, Dunakeszi Önkormányzata. 

A döntő után a MADE IN zenekar játszott az ünneplő közönségnek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments