Idén is lesz Vácon Föld Órája program

Föld órájaA korábbi évekhez hasonlóan Vác idén is csatlakozik a WWF Föld Órája rendezvényhez, amely keretében az országosan meghirdetett Nagy Zöldítési Akció kapcsán ezúttal is sor kerül a hagyományos tavaszi ligettakarításra.

A WWF (World Wide Fund for Nature – Természetvédelmi Világalap) kezdeményezésére hazánkban ebben az évben is megrendezik a Föld Órája Magyarország programot. Vácott március 28-án, szombaton 20.30 órakor a fáklyás/gyertyás felvonulás indul a Március 15. térről, a városháza elől egészen a székesegyházig, majd vissza a városházáig.

A program üzenete, hogy energiaforrásainkat, ásványkincseinket ne pazarló módon használjuk. Erre hívja fel a világon mindenki ugyanabban az órában a figyelmet, amikor kikapcsolja a nélkülözhető villamos energiával működő eszközeit. Erre március 28-án kerül sor, előtte azonban, ha a ligettakarítással helyt tudunk állni a megmérettetésben, a mi városunk nyerheti el a Föld Órája Fővárosának címét, amely kiemelt szerepet kap a nemzetközi programban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A ligettakarítás időpontja március 20., péntek és március 21., szombat délelőtt. Az első napon az iskolák csoportjait, szombatra a város polgárait, civilszervezeteit várják a ligeti templom mellett 9 órától. A takarításhoz a szervezők szemetes zsákokat, kesztyűket és kerti szerszámokat korlátozott mennyiségben tudnak biztosítani. Az elvégzendő munkák között szerepel a szemétszedés, az avargyűjtés, a növények metszése, a cserjék, bokrok, fák pótlása, ültetése, a Millenniumi emlékkút kitakarítása és a patak meder tisztítása.

Az összegyűjtött hulladékok elszállítását, ártalmatlanítását a Váci Hulladékgazdálkodási Kft ajánlotta fel. A résztvevőket szombaton, a munka után szeretettel várják egy közös bográcsos ebédre. (Váci Napló)

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments