Lezárták a nyomozást a vácdukai autótolvajok ügyében

autófeltörésA Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. János 26 éves és N. Sándor 40 éves vácdukai lakosok ellen. A váci rendőrök vádemelési javaslattal lezárták a nyomozást.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két vácdukai férfi 2014. október 31. és november 8. közötti időszakban Vác területéről eltulajdonított négy – az utcán parkoló – személygépkocsit.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök házkutatást tartottak egy őrbottyáni és egy máriaudvari ingatlannál, ahol megtaláltak és lefoglaltak három eltulajdonított járművet.

T. Jánost és 40 éves társát a rendőrök 2014. november 12-én elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2014. november 14-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A 26 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2014. november 1-jén 17 óra és 18 óra közötti időben átmászott egy veresegyházi ingatlan kerítésén, benyomta a ház egyik ablakát és a lakásban takarót, számítógép monitort, ékszereket, órát és egy iPad-ot pakolt össze. A bűncselekmény elkövetése közben a sértett tetten érte a gyanúsítottat, aki az erkélyajtón keresztül elmenekült a helyszínről és hátrahagyta az összekészített értékeket.

Ezt követően – még ugyanezen a napon az esti órákban – egy veresegyházi parkolóból megkísérelt eltulajdonítani egy gépkocsit úgy, hogy a jobb oldali első ablakát betörte egy kővel, azonban a jármű nem indult el. Végül a férfi meggyújtotta az autó jobb első ülését és távozott. T. Jánost mindkét ügyben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki a váci nyomozók – írja a police.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy az eltulajdonított gépkocsik közül kettőt a 42 éves K. Miklós, egyet pedig a 47 éves K. Pál vásárolt meg a gyanúsítottaktól. A két őrbottyáni férfit orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mivel tudomásuk volt arról, hogy a társaiktól megvásárolt járművek bűncselekmény elkövetéséből származnak.

A gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments