Nem riogatunk: tényleg megint fokozott ellenőrzés lesz

Rendõrség - Húsvéti közlekedési akcióA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – immár szinte zsinórban az utóbbi időben minden hétvégén – fokozott ellenőrzést rendelt el március 13-án pénteken 13 órától vasárnap éjfélig a főkapitányság illetékességi területén. A feladat most is ugyanaz, mint az elmúlt hétvégén volt.

A fokozott ellenőrzés célja a megye területén történő balesetek (halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó) megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják – olvasható a police.hu weboldalon..

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments