Szavaljuk el közösen a Nemzeti Dalt!

kokardaVárosunk idén is a megszokott keretek között ünnepli meg március 15-én az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját. Új elemként sor kerül majd a Nemzeti Dal közös elszavalására is.

Magyarország kormányának kezdeményezésére a Pest Megyei Kormányhivatal felhívással fordult a települések önkormányzatához a március 15-i események méltó megünneplése érdekében. Ehhez csatlakozva a váci szervezők szeretettel várják a város polgárait az ünnepnapon a Kossuth térre, ahol pontban 15 órakor a jelenlévők együtt szavalják majd el Petőfi Sándor költeményét, a Nemzeti Dalt.

Egyúttal a kormányhivatal felhívással is fordul városunk fiataljaihoz. Kérik, hogy egy imázsfilmet készítsenek el arról az utcáról, ahol laknak. A film témája: miért szeretjük azt az utcát, milyen különleges történet kapcsolható hozzá, milyen érdekes lakói vannak? Az alkotás fontos eleme kell , hogy legyen a település bemutatása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A beérkezett képeket és videókat a www.facebook.hu/nemzetirendezvenyszervezohivatal oldalon teszik közzé, ahol az oldal követői eldönthetik, melyik a legjobb pályamű. Lehetőség van arra is, hogy a március 15-i közös versmondásról készült dokumentációkat (videó, fotó formájában) elküldhetik az nrh.rki.kommunikacio@hm.gov.hu címre, vagy a facebook oldalra. A minőségileg megfelelő anyagokból videó összeállítást készítenek, melyet közzétesznek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments