Váci orgazdaügy: a másik gyanúsított is feladta magát

rendőrautóOrgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gábor 34 éves és F. Balázs 28 éves váci lakosok ellen. F. Balázs március 5-én szintén önként jelentkezett a rendőrségen.

A Pest megyei nyomozók február 19-én – tanúkutatás céljából – jelentek meg Vácon, a Derecske dűlőben, amikor egy telephelyen több, gyanúsan viselkedő személyre lettek figyelmesek.

Közvetlenül a rendőrök érkezése után egy személyautóval néhány személy – köztük D. Gábor is – elment a helyszínről. A telephelyen a nyomozók intézkedés alá vonták az ott tartózkodókat. Ezt követően a telephelyen lévő gépkocsik és az irodában található okmányok is ellenőrzésre kerültek.

Facebook - kövess minketKiderült, hogy az ott lévő járművek között több olyan is van, melyet valamely hatóság köröz, az okmányok egy része pedig valótlan tartalmú. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az eljárás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy Vácon lévő másik telephelyen – melyet a 34 éves gyanúsított ismerőse bérel – szintén bűncselekmény elkövetéséből származó járművek és alkatrészek találhatók.  A nyomozók február 23-án ellenőrizték a szóban forgó telepet, ahol további járműveket és alkatrészeket foglaltak le.

A helyszíneken összesen 28 személyautót, 1 teherautót, 2 munkagépet és 4 motorkerékpárt foglaltak le a rendőrök, melyek eredetét az eljárás során kirendelt szakértő vizsgálja. A lefoglalt járművek értéke az előzetes vélemények szerint megközelíti a 100 millió forintot – számol be a hírről a rendőrség honlapja.

D. Gábor február 25-én önként jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig február 27-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A 28 éves F. Balázs március 5-én szintén önként jelentkezett a rendőrségen. A férfit a Pest megyei nyomozók orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint D. Gáborral együttműködve, vagyoni haszonszerzés céljából szerzett meg több, a rendőrség által lefoglalt járművet, melyek egyedi azonosítóit megváltoztatták.

A nyomozóhatóság kezdeményezte F. Balázs előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az ügyben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments