Fuss Babakocsival: egy váci kezdeményezés

Nyári Zsolt és Fruzsina, OliverrelNyári (Tábori) Fruzsinát sokan ismerik Vácon, hiszen itt élte élete nagy részét eddig, ma is gyakran visszajár családja és barátai miatt. De nevét már nem csak városunkban, hanem már országos szinten is sokan emlegetik, hiszen ő és férje, Zsolt kezdték el a Fuss Babakocsival mozgalmat. Fiuk Oliver születése ösztönözte őket arra, hogy megismertessék, népszerűsítsék ezt a sportágat.

Oliver 2 éves múlt januárban, vele van Fruzsina otthon és a mozgalmat építi heti 4 napban, amikor ő bölcsiben van. „Nem vagyok tipikus ősanya típus, Olivert beillesztettük az életünkbe, Volt fesztiválra járunk vele zajszűrő fülessel, magamra kötve füvet nyírtam, lekvárt tettem el. Zizi, nyüzsgős család vagyunk.” – írja magáról Fruzsina.


– Hogyan jött az ötlet, hogy elindítsátok férjeddel a Fuss Babakocsival mozgalmat?

– Az ötlet az onnan jött, hogy a férjem adótanácsadó és nagyon sokat ül irodában. Már régóta fut, 6-8 éve, versenyeken is szerepelt. Mikor megismerkedtünk, akkor elmondta nekem, hogy nagy álma, hogy részt vegyen az IronMan versenyen. Így ő az én biztatásomra lefutotta az IronMan-t én pedig az övére egy félmaratont Prágában. Így lett az életünk része a futás, mert azt bármikor tudjuk csinálni a munka mellett is, nem kell órarendhez alkalmazkodni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Amikor babát vártunk már akkor készültünk arra, hogy hogyan lehet babakocsival futni, ezért szereztünk egy olyan kocsit, amivel ez megvalósítható. Külföldön ez már nagyon nagy divat, Amerikában van a legnagyobb kultúrája, de a Skandináv országokban, Angliában és Ausztriában is népszerű. Így sok információt találtunk erről a futásformáról és így fel tudtunk készülni.

Nagyon sokat segített nekünk a futás és igazából ez csak akkor tudatosult bennünk, amikor Oliver már másfél éves volt, hogy a mi házasságunkból kimaradtak azok a tipikus mélypontok, amik a környezetünkben jelentkeztek más pároknál. Nem távolodtunk el úgy egymástól, nem voltam soha depressziós és Zsolti annak ellenére is, hogy a munkája miatt keveset volt együtt a kisfiával, a heti három sport segítette abban, hogy elmélyüljön a kapcsolatuk. Mivel ennyire megszerettük ezt a sportágat, ezért úgy gondoltuk, hogy elmondjuk mindenkinek, hogy milyen szuper jó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A teljes cikk a Váci Napló április 10-i számában olvasható! (Furucz Anita)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments