További önbizalomra biztatnak Pest megyében és Vácon is

cseppnyi önbizalom2015-ben immáron negyedszer indul útjára a vizelettartási zavarban érintetteket segítő Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs Program. Pest megyében 26 háziorvosi praxisban van lehetőség kontinencia tanácsadáson történő részvételre.

A vizelettartási zavar az a betegség, amiről nem kérdez a háziorvos, és nem mer beszélni a beteg, annak ellenére, hogy ugyan olyan gyakori, mint az allergia (szénanátha). Mindennek ellenére a Cseppnyi Önbizalom Program kezdeményezői bíznak abban, hogy évről-évre egyre inkább sikerül elérni, hogy az érintettek megnyíljanak háziorvosuknak, vagy körzeti ápolójuknak és beszéljenek e problémájukról.

Eddig már több mint 60.000 érdeklődő vállalta fel, hogy e kényes témáról beszél az orvosával.
Idén tavasszal összesen 329 háziorvosi rendelőben várják azokat az érintetteket és a hozzátartozókat, akik eddig még nem mertek beszélni a vizelettartási problémáról. A praxisokban rendelési időben várják a körzethez tartozó betegeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A programban részt vevő váci orvosok: dr. Kiss Lajos Vác, Deákvári főtér 29. és dr. Szőnyi Mihály Vác, Deákvári főtér 29.

A Cseppnyi Önbizalom Program 2012-ben indult az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. partner-együttműködésében. Az idei évtől a Magyar Kontinencia Társaság is a kezdeményezés mellé állt, szakmai támogatásával járul hozzá a program sikeréhez. (munkatársunktól) n

A programról további információkat a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon találhat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments