Váciak, készüljetek: órákon belül itt a komoly lehűlés

időjárásKomoly lehűlés érkezik néhány órán belül a Dunakanyar térségében is, és nagyobb esőkre is számíthatunk – derül ki az Időkép időjárási előrejelzéséből. Vegyük elő a melegítőt és az esernyőt, s éjszakára talán érdemes beindítani a fűtést is.

Pénteken északnyugat felől hidegfront éri el térségünket. Hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és főként délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél élénk, főként az ország déli felén erős, olykor viharos lesz. A hőmérséklet délután 19-25 fok között alakul.

Szombat reggel még délen eshet, napközben észak felől szakadozni kezd a felhőzet, de egy kb. Eger-Szeged tengelyű összeáramlási vonal mentén kialakulhatnak záporok. Többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. Jelentősen lehűl a levegő, délután mindössze 10-15 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Vasárnap több lesz a napsütés, és a szél is veszít erejéből. Egy-egy zápor csupán keleten alakulhat ki. Hajnalban több helyen lehet gyenge fagy, délután 11-16 fokra készülhetünk.

A jövő hét első napjaiban is marad a szeles, változékony időjárás. Hétfőn több helyen, kedden elszórtan alakulhatnak ki záporok. A nappalok hűvösek lesznek, hajnalban főként kedden fordulhat elő helyenként ismét fagy.

A jövő hét második felében fokozatosan melegszik a hőmérséklet, a hét végén már 20 fok körül lesz a hőmérő higanyszála. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments