Vakvezető kutyát támadott meg egy harcikutya Csörögben

AmyAmy már érkezésemkor körbecsahol, megszaglászik, majd barátságosan a nyakamba ugrik, azonnal barátok lettünk, jelzi. Pedig egy hónappal ezelőtt még a gazdája is attól tartott, hogy rehabilitációra lesz szüksége, mert még az utcára is alig mert kimenni, miután megtámadta egy harcikutya. Amy nem egy közönséges Labrador. Ő, ahogy gazdája fogalmaz egy úgynevezett „élő segédeszköz”, vagyis vakvezető kutya.

Matis Mónika veleszületetten látássérült, jelenleg Csörögben lakik, de Vácon dolgozik. Február 27-én, pénteken éppen haza felé tartott a munkából, amikor már az utcájukban, közel a házukhoz járt, az egyik kapun kiszaladt egy kutya, és egyenesen Amy-nek vetette magát. Kiabálására kijöttek többen is és segíteni próbáltak bottal, vízzel és egyéb módszerekkel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

– Hosszú percek teltek el, és nem tudtuk kiszabadítani a kutya szájából Amy-t. Csak az járt az eszemben, hogy meg kell mentem a kutyámat. Amikor kiesett a póráz is a kezemből, és ez a kapocs is megszűnt köztünk, húzta-vonta Amyt a másik kutya az aszfalton, akkor azt hittem elveszítem őt. Még ma is feltűnnek előttem azok a borzalmas képek – emlékszik vissza Mónika.

A teljes cikket a Váci Napló április 3-iki, pénteki lapszámában olvashatják. (Furucz Anita)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments