A szerda Vácott is a Kihívás Napja

PrintÁprilisi ülésén Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete egyhangú határozatával úgy döntött, hogy városunk idén is csatlakozik a Kihívás Napja elnevezésű rendezvényhez – írja a városi honlap.

A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett országos programra május 20-án, szerdán kerül sor. A felhívásra máris több váci oktatási-nevelési és városi intézmény, szervezet csatlakozott. A résztvevők közül az önkormányzati intézményekben a város 10.45 és 11 óra között sportfoglalkozásokat szervez. Hasonlóra kérte fel az önkormányzat az illetékes tankerülethez tartozó, illetve az egyházi fenntartású iskolákat, amelyekben szintén az eseményhez kapcsolódó szabadidősport jellegű foglalkozást tartanak.

Az immár 26. alkalommal megszervezett Kihívás Napja (eredeti elnevezése szerint Challenge Day) idén május 20-án nulla órától este kilenc óráig tart. A rendezvénysorozat célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint a kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz. A verseny lényege, hogy mely településen teljesítenek több legalább egyenként 15 perces sportolást a lakosságszámhoz képest. A helyi sportjátékokban a központi szervezésen túl lakhelytől, kortól, nemzetiségtől és munkahelytől függetlenül bárki részt vehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A legeredményesebb települések – lélekszámtól függően hét kategóriában – megkapják a Magyarország legsportosabb települése díjat.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments