Hetvenmillió forintot nyert Kosd, a zsákfalu

Jobbik sajtótájékoztatóEgy kis falu nagy dobása – ezzel a címmel vezette fel a Jobbik sajtótájékoztatóját Fehér Zsolt megyei képviselő szerdán délután. Kosd ugyanis 70 millió forint támogatást nyert az 2014-es esőzések okozta károk orvoslására.

Kurdi Ferenc, a község jobbikos polgármestere elmondta: a tavaly szeptemberi esőzések alatt sokat dolgoztak azon, hogy a károkat enyhítsék a településen.

– Bár Kosd nem tartozik a legkisebb települések közé, mégis kis költségvetésből gazdálkodik. Tavaly is, amit lehetett, megtettünk: a vízelvezető árkokat és az  utakat is rendbe tettük. A szeptemberi esőzésekben azonban ez megsemmisült – mondta. A helyszínre kiérkező szakemberek felmérték a károkat, amelyeket több mint 70 milliósnak ítéltek meg.

Egy áprilisi miniszteri döntésnek köszönhetően Kosd  az utak javítására és egy támfal építésére, valamint a vízelvezető árkok rendbetételére 70 millió 400 ezer forintot nyert, melyhez 10 százalék önrészt tesznek hozzá. Jelenleg a munkálatok még az előkészítés fázisában vannak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Csanádi Gábor Ferenc, a Pest Megyei Közgyűlés jobbikos frakciójának vezetője arról beszélt, hogy az elkövetkezendő pályázati időszakban Pest megye ismét hátrányos helyzetben van, hiszen továbbra is Budapesttel együtt kezelik, így pedig olyan uniós forrásokból marad ki, amelyek útfelújításra és egyéb felújításokra adna támogatást. Ezért kérte a kormányt, hogy próbálják meg más forrásból pótolni ezt az összeget a megye számára. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments