TeSzedd! – a szemetet hétvégén Vácon is

TeSzedd_2015_logo_300-tIdén is kitettek magukért a TeSzedd! önkéntesek! Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra mintegy 115 ezren regisztráltak előre a május 7-én éjféli határidőig. A helyi koordinátorok 1590 találkozási pontot hoztak létre a TeSzedd! weboldalán. Köztük több váci csoport is van.

A szemétgyűjtési akció most hétvégén, május 15-17. között lesz szerte az országban. A mozgalomhoz tavaly mintegy 116 ezren regisztráltak előre, összesen 1654 találkozási pontra. Ezzel az eredménnyel Magyarország tavaly Európa legjobbja volt.

A TeSzedd! akcióval hazánk idén is csatlakozott a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű összeurópai szemétgyűjtéshez, amely a közösség tagállamaiban május 8-10. között zajlott. Tavaly az előzetes regisztrációról szóló magyar adatok, valamint a Let’s Clean Up Europe! projekt kapcsán kapott információk alapján Magyarország egyedül teljesítette a teljes európai uniós elvárást összesen 4 évre vonatkozóan a szemétszedés résztvevőinek tekintetében. Az előzetes elvárás 40 ezer fő/év volt az EU teljes területére a résztvevők számára vonatkozóan.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Hétfőn megkezdődött az eszközök kiszállítása. Már készítik össze a csomagokat a Magyar Posta munkatársai. A folyamat rendkívül idő- és energiaigényes, hiszen 1590 különböző csomagot kell összeállítaniuk. Az eszközök kiszállítását az akció hetében hétfő és csütörtök között bonyolítják majd. A csomagok feladásáról a helyi koordinátorok SMS-ben és/vagy email-ben értesítést kapnak.

Regisztráció nélkül is részt lehet venni az akcióban. A TeSzedd! szervezőinek célja, hogy minél több önkéntes részt vehessen a szemétgyűjtésben, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, ha valaki egyszer ezt megteszi, később sokkal jobban odafigyel a környezetére. Így, aki véletlenül lemaradt a regisztrációról, de részt szeretne venni az országtisztításban, ezt természetesen megteheti. Ehhez pusztán arra van szükség, hogy a TeSzedd! web-oldalán keressen egy, a számára – helyszín és időpont szempontjából is – megfelelő nyílt találkozási pontot, és az akciónapon odaérjen a helyszínre a kezdési időpontra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Tavaly – a becslések szerint – mintegy 60-80 ezer önkéntes vett részt így a TeSzedd! akcióban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments