Vádat emeltek a tavalyi, munkásszállón történt késelés miatt

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanA Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki hátba szúrta munkatársát egy váci munkásszállón. Az eset tavaly történt.

A vádlott és az ügy sértettje éveken át jó, szinte baráti kapcsolatban álltak, munkatársakként ugyanabban határon túli magyarokból álló építőipari brigádban dolgoztak.

A férfiak 2014 augusztusában egy váci munkásszálláson laktak. Az egyik délután bográcsoztak és italoztak.

A brigád vezetője kikérte a sértett véleményét a dolgozók munkájáról, a sértett pedig megnevezte egyik társát, aki kevésbé jól dolgozik. Erre a brigádvezető elküldte a brigádból ezt a férfit. Ezen a döntésen a vádlott erősen felháborodott.

Haragjában odament az asztalnál ülő sértetthez, lerúgta a székről, majd a földön fekvő férfi fejét többször megrúgta. A sértett saját lakrészébe menekült, ahova a vádlott követte, mire a sértett kiugrott az ablakon és egy másik szobába ment, és ott a fürdőszobában próbálta meg lemosni az arcát. A feldühödött vádlott azonban ide is a sértett után eredt, és a fürdőszobában neki háttal álló sértettet egy hirtelen mozdulattal hátba szúrta, majd elrohant.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Az életveszélyes állapotba került sértett munkatársai értesítették a mentőket, akik a férfit előbb a váci kórházba, majd a budapesti Honvéd Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments