A kommandósok szabadították ki a feleséget Vácrátóton

TEK akció közbenEgy 55 éves gyanúsított előzetes letartóztatásba került, miután a vácrátóti férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével fogták el a váci rendőrök. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor 55 éves vácrátóti lakos ellen.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 10-én az esti órákban egy nő tett bejelentést arról, hogy ismerősét a férje feltehetően fogva tartja a férfi vácrátóti lakásában. A helyszínre küldött őrbottyáni járőr az adatgyűjtés során megállapította, hogy az 55 éves férfi bezárkózott az ingatlanba a feleségével, miután 20 óra 40 perc körüli időben a nőt erőszakkal a házba bevitte.

A police.hu beszámolója szerint ezt követően a gyanúsított a lakásban tartózkodó édesanyja előtt olyan kijelentéseket tett, hogy a nála lévő bozótvágó késsel elvágja az idős asszony és a felesége torkát is. A rendőr megpróbálta felvenni a kapcsolatot T. Sándorral, aki a házból nem jött ki, ugyanakkor közölte a járőrrel, hogy ha rendőri intézkedés történne, akkor ő annak ellen fog szegülni a nála lévő késsel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk alapján feltételezhető volt, hogy a házban tartózkodó nő élete veszélyben van és a gyanúsított nem működött együtt a rendőrökkel, ezért elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. Miután a T. Sándorral folytatott tárgyalás nem vezetett eredményre, ezért őt hajnalban – 3 óra körüli időben – a lakásban elfogták, feleségét pedig sérülés nélkül kihozták.

A rendőrök a házban több kést találtak, valamint lefoglaltak két bozótvágó kést.

Az 55 éves férfit – előállítását követően – a váci rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki aljas indokból vagy célból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a bejelentést megelőzően Erdőkertesről autóval a vácrátóti lakcímére vitte a felségét, ahová erőszakkal és fenyegetéssel bezárta és nem engedte el. Ezt követően a gyanúsított a helyszínre érkező rendőröket is megfenyegette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

T. Sándort a nyomozók őrizetbe vették.

A Váci Járásbíróság június 12-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments