Élelmiszeradomány-gyűjtő zöld doboz a deákvári templomnál

Adománygyűjtő doboz DeákváronEgy Pécsről indult karitatív kezdeményezés tovább gyűrűzéseként már Vácott is van zöld doboz, amelyben elsősorban különböző tartós élelmiszereket helyezhetnek el az adakozók, segítve a leginkább rászorulókat.

Az első váci zöld doboz a deákvári római katolikus templom plébánia felőli kerítésére került, és a múlt vasárnapi gyerekmise után adta át, áldotta meg Rolik Róbert plébános.

– Nagyszerű, hogy úgymond alulról jövő kezdeményezés révén adhatjuk át ezt az élelmiszergyűjtőt, amely elsősorban tartós élelmiszerek átadására szolgál. Fontos, hogy így bárki észrevétlenül, minden külsőség nélkül adakozhat, annak az evangéliumi gondolatnak a jegyében, hogy „Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb…”. A jutalmat a mennyek országában várhatjuk – mondta az eseményen Rolik Róbert plébános.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: A Mi Hazánk nem egyezkedik az ellenzékkel

Reitinger Róbert vállalkozó, az egyik helyi kezdeményező szintén kiemelte az anonimitás jelentőségét, és bízik benne, hogy minél több rászorulónak tudnak segíteni ebben a formában.

Pető Csilla, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának külsős tagja ugyancsak felkarolta az ügyet, és az átadáskor kiemelte a dobozt önzetlenül elkészítő Králik János lakatos segítségét, Rolik Róbert plébános támogatását, illetve megemlítette, hogy egy névtelenséget kérő deákvári illetőségű pék vállalta, hogy rendszeresen elhelyez kenyeret és egyéb pékárut az élelmiszergyűjtőben.

Megtudtuk: már készül a következő zöld doboz, amelyet a kezdeményezők a piac közelében szeretnének elhelyezni, a belvárosi plébánia közreműködésével. (Ribáry Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!