Lelkisegély szolgálat a városházán: egy kis beszélgetés

túlzott-aggodalomHa a fürdőszobában egészen közel állok a tükörhöz, hogy hozzáérjen az orrom hegye, akkor csak az orromat látom. De, ha két-három lépést hátrébb megyek, már az egész arcom néz vissza rám. Ilyen a lelkigondozás is – véli Varga Magdolna, a városházán nemrég beindított lelkisegély szolgálat vezetője.

Több mint húsz év tapasztalattal a háta mögött azt mondja, nyitni szeretett volna a lakosság felé és ez az önkormányzat támogatásával sikerült.

A beszélgetésekre az önkormányzat épületében a 127. irodában van lehetőség, ügyfélfogadási időben. Jelentkezni telefonon lehet a tanácsadó – lelkigondozónál, valamint az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetőjénél.

Központi Gyógyszertár Vác

 – Az első ötlet nem az volt, hogy a városházán működjön lelkisegély szolgálat, hanem az, hogy ne zárjuk be csak egyházi körbe, mindenki férjen hozzá – kezdte beszélgetésünket Varga Magdolna lelkigondozó, tanácsadó. – Végül Fördős Attila polgármestertől kaptam segítséget. A városvezető azonnal felkarolta a kezdeményezést és segítette a szolgálat beindítását, amiért nagyon hálás vagyok neki – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Magdolnának az ötlet egyébként onnan jött, hogy hallotta, hogy a rászorulóknak több helyen is igyekeznek segítséget nyújtani mentálisan. Egyre több a szegény ember, és egyre több a lelkileg is rászoruló, akik nem tudnak megfizetni magánorvosokat.

A teljes cikket elolvashatják a Váci Napló június 26-i pénteki számában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments