Totalcar: Ha bemozdítják, csalhat a legújabb traffipax?

traffipax új változataA rendőrség csodafegyvere biztosan jót tesz a költségvetésnek, mert bár darabonként 5,7 millió forintba került, ezzel is pontosan ugyanolyan könnyű hamis adatokat rögzíteni, mint a korábbiakkal. A rendőr áll az út szélén, te jössz az autóddal, ő véletlenül megmozdítja a traffipaxot, te pedig fizetsz 90 ezer forintot – írja a Totalcar.

P. úr nyugdíjas édesanyja május 9-én, éjjel háromnegyed tizenegy után, Gyulán, a Vértanúk útján autózott hazafelé Suzukijával. Ezen az éjszakán éppen itt álltak a rendőrök az új lézeres sebességmérővel, az ARH CAM-S1-gyel. A Suzukit is lefotózták, és mivel az egyik kép szerint P. úr édesanyja ötven helyett több mint százzal száguldott, néhány héttel később 90 ezer forintos bírságcsekket küldtek neki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Központi Gyógyszertár Vác

A gyulai Suzuki a berendezés által készített négy kép egyikén sem halad át a kereső középpontján, vagyis a rendőrségnek nincs olyan felvétele az autóról, amelyről feltételezhető, hogy valóban az ő sebességét mérték és nem valami teljesen mást. Egy korábbi tévériportból kiderül: jól látszik, sőt egyszer el is hangzik, hogy az új berendezés közepén lévő kört kell a járművekre irányítani, mert csak így mér sebességet az új rendszer. A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. Ha mozog, a mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé – írja a Totalcar szakértője.

„Az utóbbi hónapokban kétszer is megkerestem a gyártót, de sem a rendőrségi bemutató idején, sem most, a cikk írása kapcsán nem kívántak nyilatkozni. A cég munkatársa levélben azt írta, ezt tiltja az ORFK-val kötött szerződésük. Szerettem volna feltenni néhány kérdést Jámbor István alezredesnek, a közlekedésrendészet vezetőjének, de ő nem nyilatkozhat az ORFK Kommunikációs Szolgálatának engedélye nélkül. A Kommunikációs Szolgálat viszont nem saját hatáskörben dönti el, ki, milyen ügyben nyilatkozhat. Az interjúkérésre a cikk befejezéséig nem érkezett válasz, de kértek néhány kérdést. Ezeket elküldtem, most várok” – írja a szerző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A gyulai idős hölgy ötezer forint befizetése után fellebbezett, de azt elutasították. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments