Sikeres szereplés a Hegyifutó Ifjúsági Kupán

Hegyifutó vbTizedik alkalommal rendezték meg a bulgáriai Rodope hegységben június 27-én a 16-17 évesek nemzetközi Hegyifutó Ifjúsági Kupáját, mely egyben a szakág nem hivatalos világbajnoksága is a korosztály részére. A magyar válogatottat – amely több előkészületi verseny alapján került kijelölésre – három leány és négy fiú alkotta. A rendezők Szmoljan közelében egy nagyon szép természeti adottságú területen 1515 méter tengerszint feletti magasságból indulva jelöltek ki egy 1,8 km-es kört.

Ebből a lányok kettőt (3,6 km, 212 m szint), a fiúk hármat (5,4 km, 318 m szint) teljesítettek. Egy körben két nagyobb emelkedő volt. A szintkülönbséget jól tükrözi, hogy volt olyan 270 méter távolság is, melyen mintegy 55 méter szintkülönbséget iktattak be. További nehezítésnek ott voltak a talajviszonyok: a mély vízmosások, nagy sziklák, gyökerek, a kivágott fák, fatuskók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Váci Ifjúsági SE és a Budapest Honvéd alkotta leány válogatott indulói tisztesen helytállva teljesítették a versenyt: a 48., 49., 50. helyen értek be. Dimanopulosz Daphne (26:34 p), Bócz Patrícia (26:50 p), Sági Barbara (29:05 p) sorrendben beérkezve a csapatversenyben a 14. helyet foglalták el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments