Másfélszeresére nőhet a vízfogyasztás a nyári melegben

csapvízAkár napi 40.000 köbméterrel is megnőhet egy kánikulai napon a vízfogyasztás a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt szolgáltatási területén. Tekintettel a napok óta tartó csúcshőmérsékletre, a nyári időszakban a cég kiemelt figyelmet fordít a közmű rendszer – víztornyok, víztárolók, vízminőség és hálózati nyomásviszonyok – állapotának ellenőrzésére, felülvizsgálatára. Az elöregedett vezetékhálózatnak köszönhetően az esetleges hibák elhárítása érdekében megtörtént a készenléti szolgálat megerősítése a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében.

A nyári melegben figyelnünk szükséges a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra, szervezetünk vízháztartására. A biológiai folyamatnak köszönhetően egy-egy kánikulai napon akár több liter vizet is veszíthet szervezetünk. Gyakoribb zuhanyzással hűthetjük magunkat, felfrissülhetünk. Folyadékpótlásra azonban nemcsak az embereknek van szükségük. A nagy melegben – a megnövekedett kipárolgásnak köszönhetően – a növények is gyorsabban száradnak, fontos pótolnunk vízveszteségüket. A gyakoribb locsolások, zuhanyozások és a megnövekedett vízfelhasználás kihat Társaságunk víziközmű szolgáltatására is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Központi Gyógyszertár Vác

Egy átlagos napon a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt szolgáltatási területén 86.000 köbméter víz kerül felhasználásra, míg egy nyári csúcsfogyasztási napon ez elérheti a 125.000 köbmétert is. A közel másfélszeresére megnövekedett vízfogyasztás ellenére társaságunk szolgáltatási területén az ellátásban fennakadás nem tapasztalható, a szolgáltatott víz minősége kiváló, azonban átmeneti vízzavarosodás bizonyos területeken a kiugróan magas vízfelhasználás következtében előfordulhat. A vízben tapasztalható esetleges elszíneződés az egészségre ártalmatlan, azonban lakossági bejelentés alapján Társaságunk a vezetékszakaszt természetesen tisztítja.

A DMRV Zrt az esetlegesen előforduló meghibásodásokról, üzemzavarokról felhasználóit honlapján, illetve az adott helyszínen megafon segítségével a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatja, a tervezett karbantartásokat csúcsidőn kívül végzi el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments