Rejtőzködni tanultak a Börzsönyben a váci rendőrök

P1090075-250A HM-ORFK együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2015 júniusában a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályáról 3 fő nyomozó részesült „rejtett figyelő” képzésben, amelyet a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Maléter Pál Rendészzászlóalj válogatott katonái tartottak.

A Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén helyezkedik el Magyarország egyik legnagyobb összefüggő erdőségének, a Börzsönynek jelentős része, továbbá a Délnyugat-Cserhát egyik gyöngyszeme, a Naszály, valamint a Pest és Nógrád megye határvidékén húzódó Cserhátalja, amelyhez szintén jelentős erdőterületek tartoznak. Itt található a Duna-Ipoly Nemzeti Park egy része és számos Natura 2000 besorolású védett terület is.

Központi Gyógyszertár Vác

A természeti és környezeti értékek védelme érdekében az ezzel összefüggő bűncselekmények nyomozása speciális feladatok végrehajtását igényli, melyek fejlesztéséhez Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka, valamint a szervezési feladatok előkészítéséhez és szervezéséhez Riczler Tamás alezredes, a zászlóalj parancsnoka nyújtott segítséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A képzésben résztvevők térképészeti, felderítési, álcázási és speciális műveleti ismereteket sajátíthattak el. A képzés végeztével a nyomozók Riczler Tamás alezredestől képzési oklevelet vehettek át. A kiképzők felkészültségéhez, emberi és szakmai hozzáállásához ezennel is gratulálunk – áll a rendőrkapitányság közleményében. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments