Vidd magaddal a személyid, mert büntetést fizethetsz

5000 forinttól 150 000 forintig terjedő pénzbírság, illetve 5000 forinttól 50 000 forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki arra az uniós állampolgárra, aki nem tudja felmutatni az okmányait, a magyar rendőrség pedig most a bevándorlók miatt fokozottan ellenőriz a szlovák-magyar határon is. A váciak gyakran használják a letkési és a parassapusztai átkelőt, jól lesz hát vigyázni.

A magyar rendőrség a bevándorlási hullám miatt főleg a határ menti régiókban fokozottan ellenőrzi a járókelőket és a sofőröket. A pozsonyi Új Szó arról cikkezik, hogy a Szlovákiából Magyarországra – például hétvégi bevásárlásra – átugró emberek már megszokták, hogy nincs határellenőrzés, így gyakran személyi okmányaikat se viszik magukkal.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ORFK a lappal közölte: a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek csak a törvényeknek betartásával mozoghatnak szabadon Magyarország területén. A beutazás pedig csak érvényes úti okmánnyal vagy személyazonossági igazolvánnyal lehetséges. Hasonló szabályozás érvényes Szlovákiában, illetve minden, a schengeni övezetbe tartozó tagállamban is – írja a HVG.

A migránshullám miatt Vác környékén is fokozott rendőri ellenőrzések vannak, bár a városi rendőrkapitánysághoz tartozó Ipoly menti határszakaszon teljes a nyugalom. A szobi vasútvonalon is figyelik a tranzitforgalmat, információink szerint ritka eset, hogy valakit le kell szállítani a vonatról, mert nincsenek rendben a papírjai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Az ORFK szerint, ha egy uniós állampolgár nem tudja felmutatni rendőri ellenőrzés során a tartózkodási jogot igazoló okmányát, akkor szabálysértési eljárás kezdeményezhető ellene, jobb esetben csak helyszíni bírsággal büntetik. „A fenti szabálysértés miatt 5000 forinttól (16 euró) 150 000 forintig (484 euró) terjedő pénzbírság, illetve 5000 forinttól (16 euró) 50 000 forintig (160 euró) terjedő helyszíni bírság szabható ki” – tájékoztatott az ORFK. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments