1Úton Zarándoklat: három szakaszban Vácot is érinti

ZarándoklatA Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a megbékélésért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió augusztus 22-én, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben és Magyarországon egyaránt. A rendezvény három szakaszban is érinti Vácot.  A záró szentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatja be.

Az 1Úton zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt  melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Központi Gyógyszertár Vác

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy  egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. A zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A részletes program – bele értve a vácit is – megtalálható a www.1uton.mariaut.hu honlapon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments