A Duna-Dráva Cement Kft külföldi céget vásárolt

ddc_logo_zöldA Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) megvásárolja a mexikói székhelyű CEMEX, S.A.B. de C.V. (CEMEX) horvátországi leányvállalatát, beleértve annak szerbiai, bosznia-hercegovinai, valamint montenegrói érdekeltségeit, a vételár megközelíti a 231 millió eurót  – közölte a cég az MTI-vel.

A Duna-Dráva Cement Kft. jelenleg két cementgyárban folytat termelést, Beremenden és Vácott.

A közleményből kiderül, hogy a CEMEX ausztriai és az ennek irányítása alá tartozó magyarországi leányvállalatait is értékesíti, amelyek új tulajdonosa a Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Olaszországban jelen lévő Rohrdorfer Group lesz. A magyarországi CEMEX érdekeltségeket a DDC a Rohrdorfer Grouptól fogja megvásárolni a közeljövőben.

Központi Gyógyszertár Vác

A frissen aláírt megállapodásokat követően megindul a tranzakció befejezéséhez szükséges hatósági engedélyeztetési eljárás valamennyi érintett országban, és azok sikeres befejezését követően kerülnek az érdekeltségek a DDC, illetve a Rohrdorfer Group irányítása alá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az akvizíciókkal a Duna-Dráva Cement fő célja piaci pozíciójának további erősítése, valamint tevékenységének kiterjesztése az érintett régiókban. Az új eszközök lehetőséget biztosítanak arra, hogy működő üzletágait további telephelyekkel, tevékenységgel bővítse.

A horvátországi leányvállalat megvásárlásával a meglévő bosznia-hercegovinai cementgyár mellett további jelentős cementgyártó kapacitással bővül a portfolió a délszláv régióban.

A Duna-Dráva Cement Kft a közlemény szerint Magyarország vezető építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő, és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. Cement, beton és kavics üzletágai, valamint a Beton Technológia Centrum Kft közel 500 alkalmazottat foglalkoztatnak, éves konszolidált árbevétele 2014-ben meghaladta a 39 milliárd forintot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments