A váciakat is várják a visegrádi árvízi lakossági fórumra

nagymarosi Duna-partAz Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az Árvízi kockázati térképezés és stratégiai kockázatkezelési terv készítése című (KEOP-2.5.0/B/09-12-2013-0001) projekt keretében lakossági fórumot hív össze 2015. augusztus 24-én, hétfőn Visegrádon. A rendezvényre várják az érdeklődő váci polgárokat is.

A 2008 óta zajló projekt konstrukció célja az árvízvédelmi stratégia megújítása az EU 2007/60/EK, az árvízkockázatok értékeléséről és kezeléséről szóló irányelvével összhangban. A munka keretében elkészülnek az országos és tervezési területi szintű veszély-, és kockázati térképek, továbbá a veszély és kockázatok csökkentését szolgáló intézkedések is.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ország területi elhelyezkedésből adódóan Magyarországon kiemelt jelentőségű az ár- és belvízvédelem kérdése. A készülő árvízvédelmi stratégia hozzájárul az árvízkockázatok értékeléséhez és kezeléséhez az emberi egészségre, a környezetre, a kulturális örökségre és a gazdasági tevékenységre gyakorolt káros következmények csökkentése érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A tervezési munka eddigi eredményeit és a fejlesztési javaslatokat a vízügyi ágazat fórumok keretében ismerteti az érintettekkel. A szervezők számítanak a jelenlévők javaslataira, észrevételeire, melynek kifejtésére a rendezvényen lehetőség nyílik.

További információk a projektről és a tervezési munka eredményeiről a www.akkzaroutem.hu, illetve a www.vizugy.hu honlapon érhetőek el. ♦

A visegrádi lakossági fórum részletei:

Időpont: 2015. augusztus 24. 10:00 óra
Helyszín: Mátyás Király Művelődési Ház, 2025 Visegrád, Széchenyi u. 11

Program:

10:00 – 10:10 Köszöntő
10:10 – 10:30 Árvízvédelmi sajátosságok és tervezett fejlesztések az Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság területén
előadó: Stimm Gábor, osztályvezető (KDVVIZIG)
10:30 – 10:50 Az Európai Unió Árvíz Irányelve szerinti árvízvédelmi tervezés eredményei
előadó: Dobó Kristóf, projektvezető (OVF)
10:50 – Fórum – vélemények, kérdések és válaszok

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments