Összevonják a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatást

családsegítésA családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás januártól kizárólag egy szolgáltató keretében működtethető, az önkormányzatoknak még az idén létre kell hozniuk az új intézményeket, ennek érdekében október 31-ig felül kell vizsgálniuk a feladatok ellátásának módját, szervezeti kereteit és az erre kötött ellátási szerződést – írja a Napi Gazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egy háttéranyagára hivatkozva, a cikket a hirado.hu szemlézte.

Januártól a szolgáltatás települési szinten a család- és gyermekjóléti szolgálat, járási szinten a család- és gyermekjóléti központ keretében fog működni.

Központi Gyógyszertár Vác

A járásközponti család- és gyermekjóléti központok száma országosan 48-ról 198-ra emelkedik, ezek feladata lesz a gyermekek védelembe vételével kapcsolatos hatósági munka tervezése, a gyámhivatallal való kapcsolattartás, továbbá olyan speciális szolgáltatások biztosítása, amilyenekkel nem rendelkezik minden szolgálat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az összevonás részeként 2018-tól a család- és gyermekjóléti központ végzi az iskolai és óvodai szociális segítő tevékenységet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments