Ubik Elektik, avagy a Csúszkáló Valóságok Zebegényben

ubik eklektik1Családias összművészeti fesztivál Zebegényben, élőzenétől az elektronikusig – zenei stílusok keveredése három színpadon, feltörekvő fiatal művészek. Szeptember 4-től 5-ig jön az UbikEklektik Összművészeti fesztivál!

Csúszkáló Valóságok – Shifting Realities: ezzel a sokat sejtető alcímmel indítja el a Fiatalok a Magyar Zenéért Egyesület legújabb kezdeményezését. Szeptember elején a zebegényi Szőnyi Tábor Ifjúsági Művésztelepen tartják meg nagyszabású rendezvényüket, amire közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt a támogatóktól.

A Fiatalok a Magyar Zenéért Egyesület egy négy éve működő, önkéntes diákokból álló alkotóközösség, melynek víziója egy dinamikusan fejlődő, innovatív és nemzetközi összművészeti fesztivál megteremtése, amely elősegíti a különböző művészeti ágak és az országokon átívelő kultúrák együttműködését.

Központi Gyógyszertár Vác

„A magyar fesztiválokról eltűnt a közösségek és a művészetek összetartó ereje és egyre inkább a sokszor eltúlzott szponzoráció, a profit és a kibírhatatlan embertömeg dominál” – írják a szervezők közleményükben. „Mi ezzel ellentétben a családias közeg megteremtésével, kizárólag önkéntesekből álló építő és művészbrigáddal (képzőművészet, film és zene) szeretnénk különlegesek lenni.”

Az UbikEklektik egy párhuzamos jelenben zajló többnapos szabadtéri rendezvény, ahol valamennyi baráti zenekart meghívják egy közös zenélésre. A fellépők között olyan együtteseket találunk, mint a Bohemian Betyars, a Csángálló, a TüskeZoo és a Ricsárdgír – írja a Klutúrpart.

Az alapköltségeik fedezésére az Indiegogo-n indítottak el egy közösségi finanszírozási kampányt, amelynek első részében 3000 eurót kell összegyűjteniük augusztus 16-ig: ez biztosítja a fesztivál megvalósulását. Ha sikerül, minden pluszban összegyűlt 1000 eurónál további fellépőkkel, installációkkal, fényfestéssel bővítik a fesztivált. Teltháznál (400 fő) ingyenes nulladik napot szerveznek a zebegényi kilátóban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments