A 3000. munkatárs már beszerzőként dolgozik Vácott

Contitech VácKét magyarországi gyárában is jubileumi dolgozót köszönhetett a Contiental a közelmúltban. A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi egységben a 300. szoftverfejlesztő mérnök, míg a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. váci üzemében a 3000. munkatárs kezdte meg a munkát.

Veszprémben a cégcsoport 1750 munkatársat foglalkoztat, köztük több mint 400 szenzor- és szoftverfejlesztő mérnököt. A ContiTech makói és váci telephelyén a dolgozók száma pedig az elmúlt időszak többkörös létszámbővítésének köszönhetően érte el a 3000 főt. A cégcsoport Magyarországon a bérelt munkaerővel együtt megközelítőleg 7000 főnek ad munkát.

Központi Gyógyszertár Vác

„Új kollégánk szoftver projekt menedzserként egy nemzetközi csapat munkáját koordinálja. Ez a csapat felelős az autókban használt fékvezérlő egységen futó szoftver előállításáért. Ez a szoftver olyan biztonságkritikus funkciókat tartalmaz, mint például a blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló (TCS), menetstabilizáló (ESC), illetve rengeteg kényelmi funkciót is, mint például a hegymenet- asszisztens (HSA)” – mondta el Tóth Péter, a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi HR menedzsere.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A Continental veszprémi telephelyén a világ valamennyi autógyártója részére állít elő biztonságtechnikai elemekhez különböző (motor, kerék-, perdület-, IBS és egyéb) szenzorokat. Emellett a telephelyen működő fejlesztési központban, valamint a gépjármű tesztpályán az elektronikus vezérlésű fékrendszerek – ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak a munkatársak. A veszprémi központ teljes körű projektfelelőse az menetstabilizáló rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is, melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgálják ki a világ minden részén.

A ContiTech Fluid Automotive Kft. makói és váci üzemeivel immár 20 éve stabilan működő vállalat. A cég a térségben jelentős, megbízható munkaadónak számít, mely 2015-ben 12 millió eurós fejlesztést és várhatóan 2016-ban is nagy volumenű beruházást hajt majd végre. A vállalatnál az autóipar számára elengedhetetlen gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő-csövek, valamint gyorscsatlakozók gyártása zajlik – írja az autoszektor.hu.

A háromezredikként regisztrált kolléga beszerzőként erősíti a cég csapatát a váci telephelyen. Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Kft ügyvezető igazgatója elmondta: a Continental cégcsoport üzletága hosszú távon tervez a régióban, ezt a múltbéli és a jövőbeli beruházások, fejlesztések is alátámasztják. „Munkaadóként pedig határozottan kijelenthetjük, hogy a magyar munkaerő szaktudása, felkészültsége valóban világszínvonalú” – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments