Fördős Attila polgármester immár Técső díszpolgára

Fördős Attila Técső díszpolgára-250A kárpátaljai testvértelepülés, Técső – első külföldi állampolgárként – díszpolgári címet adományozott Fördős Attilának, városunk polgármesterének. A díszpolgári cím ünnepélyes átadására a szeptember harmadik hétvégéjén tartott hagyományos Técsői Napok eseménysorozat adott alkalmat.

Técső és Vác vezetői négy évvel ezelőtt, 2011 októberében írták alá a testvérvárosi szerződést, és azóta a két önkormányzat igyekszik minél erősebbé tenni a kapcsolatot. Az elmúlt néhány évben elsősorban kulturális téren bontakozott ki az együttműködés, a két település művészeti csoportjai, alkotóközösségei rendszeresen vendégszerepelnek Técső és Vác különböző kulturális-szórakoztató eseményein, ünnepein.

Központi Gyógyszertár Vác

A testvérvárosi együttműködésben különös jelentőségű a hazai és külhoni magyarok kapcsolatának ápolása és erősítése.

Vác a múlt év végén – az Országos Mentőszolgálat segítségével – négy, itthon már a szolgálatból kivont, de még tökéletesen üzemképes mentőautót adományozott a körzeti feladatokat ellátó técsői egészségügyi központnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A gazdasági világválság miatt a kárpátaljai magyarok különösen nehéz helyzetbe kerültek, az ukrajnai belpolitikai krízis még tovább nehezítette az életüket – mindezek okán több ezer család válaszút elé érkezett, hogy a szülőföldön maradjanak vagy másutt próbáljanak boldogulni. Városunk az elsők között nyújtott mentőövet.

Az önkormányzat hozzájárulása és civil adománygyűjtés révén milliós nagyságrendű támogatást sikerült eljuttatni Técsőnek a kis jövedelműek és a katonának bevonultatottak családjainak megsegítésére. Ezzel Vác élen jár abban a kormányzati törekvésben, hogy mind több magyar települési önkormányzat vállaljon részt a térség, a helyi magyar kisebbség pártolásában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments