Kétmillió forint értékű műszeradomány a kórháznak

defibrillatorA Jávorszky Ödön Kórház évek óta sikeresen pályázik a Szerencsejáték Zrt. által kiírt támogatásokra. 2015 januárjától a Szerencsejáték Zrt-hez beérkező támogatások elbírálását a 2014. december 22-én alapított Szerencsejáték Service Nonprofit Kft kezeli.

A Jávorszky Ödön Kórház 2015 márciusában nyújtott be támogatási kérelmet a kft-hez, melynek keretein belül, többek között két darab defibrillátor készülék soron kívüli megvásárlását nevezte meg. A sikeres elbírálást követően, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft kétmillió forintot adományozott a kórház szolgáltatási tevékenységéhez nélkülözhetetlen, életmentő feladatokat ellátó orvosi gép-műszer beszerzésre. A készülékek a kórház Sürgősségi Betegellátó osztályon és a Neurológiai osztályon kerülnek elhelyezésre.

Központi Gyógyszertár Vác

A szeptember 24-én, csütörtökön megtartott műszerátadáson elsőként Sámoly György főigazgató mondott köszönetet a pályázati lehetőségért a sikeres elbírálásért, valamint a készülék kedvezményes megvásárlásának lehetőségéért. Mint mondta, folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy külső forrásokhoz jusson az intézmény, amit gép-műszerpark fejlesztésre, illetve a minőségi betegellátás javítására fordítanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Új kistraktor kaszálja a füvet a város zöldterületein

Dr. Zsiga Marcell Lóránt, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy társaságuk a Szerencsejáték Zrt támogatási politikája alapján a magyar egészségügyi intézményeket ebben az évben eddig közel 250 millió forinttal tudták támogatni. A váci kórház is egy jó pályázati anyagot nyújtott be, melynek eredményeként a szakmai zsűri sikeres elbírálásban részesítette, ezzel is segítve a váci térség hatékonyabb betegellátását – mondta a cégvezető.

A megvásárolt defibrillátor készülékeket, a magyarországi Innomed Medical Zrt gyártja. A kórház és a cég közötti kiváló kapcsolatnak köszönhetően, a magyar gyártó jelentős kedvezményben részesítette az intézményt. A pályázati összeg – a jelenlegi piaci árakat tekintve -, csak egy eszköz megvásárlására lett volna elegendő, azonban Dévényi Erika vezérigazgató döntésének köszönhetően, a cég ilyen módon is szerette volna támogatni az intézmény műszerparkjának bővítését, fejlesztését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: dr. Néveri István úgy döntött, hogy indul

Dr. Gondos Tibor, a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vezetője, minden kórházi osztály nevében megköszönte az adományt, hiszen mint mondta, rengeteg kardiológiai beteg kerül a kórházba. Ezzel a többfunkciós hordozható készülékkel nem csak újraéleszteni tudnak majd, hanem folyamatosan monitorozni, ellenőrizni a betegek állapotát. Az osztályvezető azt is elmondta, hogy a készülék használata egyszerű, gyors, pontos és hatékony. Véleménye szerint a laikusok is tudnák használni, hiszen a gép a beérkező életfunkciókkal kapcsolatos adatok alapján, mondja az ellátásra vonatkozó utasításokat az elsősegélynyújtó számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!