Szeptember 30-ig lehet jelentkezni fűtés támogatásra

radiatorSzeptember 30-ig lehet jelentkezni még fűtési támogatásra az önkormányzatnál. Mint azt Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője elmondta: ebben az évben már nem csak szociális tűzifa támogatást adnak, hanem akár a Távhő szolgáltatással rendelkezők, vagy a gázzal fűtő rászorulók is jelentkezhetnek.

Az önkormányzat még márciusban fogadta el azt a rendeletet, amely tartalmazza a fűtési támogatást. Ez azoknak a szociálisan rászoruló háztartások részére állapítható meg, ahol a háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 150 százalékát és a háztartás tagjai egyike sem rendelkezik vagyonnal.

Központi Gyógyszertár Vác

⋅ Vagy gyermeket egyedülálló nevelése esetén az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 200 százalékát és a háztartás tagjai egyike sem rendelkezik vagyonnal.
⋅ Vagy egyedül élő nyugdíjas esetén az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 200 százalékát és vagyonnal nem rendelkezik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

– A fűtési támogatást elsősorban természetben biztosítja az önkormányzat, így a szolgáltatónak juttatja el közvetlenül a támogatást – tudtuk meg Mohácsiné Dim Ritától.

A támogatás igényléséhez jövedelemigazolásra és fűtési számlára van szükség, valamint egy kérelmet is ki kell tölteni. Ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. A támogatás mértékéről az egészségügyi és szociális bizottság az októberi ülésen dönt majd.

A tüzelőanyag támogatásban részesülő személy a tüzelőanyagot nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, és csak a kérelemben megjelölt ingatlanban használhatja fel – áll a rendeletben. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments